به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام سیدعلی موسوی در دومین نشست از سلسله نشستهای جهان فکری اندیشمندان انقلاب اسلامی که در سالن علامه طباطبایی مرکز همایشهای غدیر برگزار شد، اظهار کرد: تحقق عدالت مهمترین سوال تاریخ بشریت است.
وی با اشاره به اینکه یکی از پاسخها به این سوال مالکیت دولتی است، مطرح کرد: در این شرایط تمام مردم کارگر دولت خواهند شد و دولت نیز به شکل یکسانی دستمزدها را تقسیم میکند.
رئیس پژوهشگاه باقرالعلوم(ع) با بیان اینکه در این مرحله سوال دیگری مبنی بر تضمین توزیع عادلانه عدالت مطرح شد، عنوان کرد: در این شرایط مقرر شد گروهی از همین کارگرها برای نظارت بر عملکرد دولتها وارد حکمرانی شوند.
وی افزود: مشکل از زمانی آغاز شد که این قشر کارگر نیز کاخ نشین شدند و از وظایف عدالتخواهی خود دور شدند.
حجت الاسلام موسوی با اشاره به اینکه نگاه مقابل این نگاه نیز مبنی بر ارتقای رفاه بجای توزیع فقر بود، خاطرنشان کرد: این نگاه نیز پاسخ مناسب برای این سوال را نتوانست مطرح کند.
وی با بیان اینکه امروز شاهد رسوایی نظام سرمایهداری نیز هستیم، تصریح کرد: در جامعه امروز ۲ درصد مردم صاحب ۹۰ درصد سرمایه دنیا هستند ولی نتوانستهاند توزیع عادلانه در جامعه را محقق کنند.
رئیس پژوهشگاه باقرالعلوم(ع) با اشاره به پاسخ اسلام به این سوال، یادآور شد: ازجمله مثالهایی که در این راستا میتوان استفاده کرد، موضوع اصلاحات ارضی است.
وی با بیان اینکه مسئله اصلی در اصلاح اراضی جلوگیری از ویژهخواری عدهای بوده است، ابراز کرد: با این اتفاق از بردهداری جلوگیری و کمر این سنت شکسته شد.
حجت الاسلام موسوی با اشاره به اینکه دولت و ساختار توانایی مقابله با نظام سرمایهداری را ندارد، بیان کرد: تنها امام با اعطای مالکیت به آحاد مردم میتواند مقابل این نظام ایستادگی کند.
وی با بیان اینکه باید مردم پای کار پروژه ولی خدا باشند، اظهار داشت: یکی از کارکردهای نماینده ولی خدا تحقق عدالتخواهی مردم است.
رئیس پژوهشگاه باقرالعلوم(ع) با اشاره به اینکه نظام اسلامی برای مقابله با نظام سرمایهداری پدید آمده است، مطرح کرد: این موضوع زمانی محقق میشود که بتوانیم ساختاری در راستای آن ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه برای ایجاد ساختار نهایی اسلامی باید از ایدههای ناب و عمیق اسلامی استفاده کنیم، عنوان کرد: امام خمینی(ره) نیز به دنبال استفاده از این ایدهها بوده است.